РОЛЬ ОСВІТНІХ ПОСЛУГ ТА ПРОГРАМ СЕРЕД ПОСЛУГ ЛЮДЯМ ПОХИЛОГО ВІКУ В АВСТРАЛІЇ - Дороніна О. В., (ПЕДАГОГІЧНИЙ АЛЬМАНАХ, 2020)
Стаття має на меті визначити роль освітніх послуг та програм для людей похилого віку в Австралії та розглянути досвід Австралії в наданні інших послуг для літніх людей.У сучасному світі питання, пов’язані з допомогою та підтримкою людей похилого віку, отримують особливу увагу через той факт, що практично всі країни знаходяться на порозі революції довголіття. Ініціативи австралійського уряду відносно  людей похилого віку завжди націлені на підтримку та допомогу в галузі освіти, здоров’я, фінансів та зайнятості. Установлено, що неурядові установи також допомагають літнім людям, надаючи різноманітні освітні та інші послуги.Визначено, що освітні послуги та програми для старших австралійців націлені на здобуття нових знань та вмінь, підтримку їхньої активності, боротьбу із соціальним відторгненням та відчуженням та викоріненням дискримінації за віковою ознакою.Відзначено, що сектор освіти дорослих в Австралії відіграє важливу роль у наданні освітніх послуг та підтримці літніх австралійців у продовженні отримання освіти, покращуючи їхні знання та вміння, і таким чином надаючи їм можливість працювати в пенсійному віці,Університет третього віку є важливою освітньою організацією, яка пропонує як денні курси з багатьох предметів, так і онлайн навчання, надаючи змогу комфортного навчання вдома.Be Connected є системою онлайн послуг, яка допомагає літнім австралійцям здобуті цифрову грамотність та покращити навички користування. Ресурс пропонує курси користування базовими електронними пристроями та роботи в мережі Інтернет.У результаті проведеного дослідження було зроблено висновок, що освітні послуги для людей похилого віку в Австралії надаються багатьма урядовими та неурядовими організаціями, які допомагають літнім людям продовжувати залишатися активними учасниками суспільного життя.Наукова новизна роботи полягає в наданні огляду на основні освітні послуги та програми для людей похилого віку в Австралії, визначенні важливості постійної освіти в похилому віці та висвітленні освітньої складової інших послуг для цих людей.