ІМІДЖЕВА СКЛАДОВА НАВЧАЛЬНОЇ ПІДГОТОВКИ ПУБЛІЧНИХ СЛУЖБОВЦІВ - Ковальська Н. М.,; Копилова С. В., (ПЕДАГОГІЧНИЙ АЛЬМАНАХ, 2024)
У статті визначено особливості іміджевої складової сучасного публічного службовця / посадовця в контексті його навчальної підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації на всіх рівнях. При цьому з’ясовано комплекси компетентності такої особи, що містять багато складових – організаційних, особистих, інтелектуальних, функціональних, моральних тощо, якими має володіти людина, що безпосередньо спілкується з навколишніми громадянами, надає їм різноманітні публічні послуги, виконує їх побажання. Акцентовано, що для ефективної взаємодії службовця та громадян потрібен зворотний зв’язок, тобто останні мають хотіти звернутися до цього працівника ще раз. Це пов’язано з позитивним іміджем останнього, який має формуватися не лише впродовж його життя, але й під час навчання чи перенавчання. У такому ракурсі подано принципи навчальної підготовки, формування такого іміджу, а також застосування коучингу як додаткового методу підвищення кваліфікації, адже адекватне консультування працівника керівником також є засобом набуття першим потрібних знань, а другим – менеджерських якостей та досвіду.Зроблено висновок, що під час навчальної підготовки, перепідготовки й підвищення кваліфікації фахівців-управлінців потрібно враховувати аспект формування їхнього іміджу, що складається з якостей, які безпосередньо впливають на громадян, а ці люди позитивні якості службовця асоціюють з його фаховою діяльністю та зі всією владною структурою України загалом. Поряд із цим формується загальний комплекс професійної компетентності, що складається з фахових і моральних рис особи, які допоможуть їй не лише у виконанні сьогоденних завдань, але й у подальшому кар’єрному зростанні. У перспективі таких досліджень можна визначити окремий розгляд іміджу державного службовця та посадовця органу місцевого самоврядування.