Тенденції та інновації в шкільній освіті Об’єднаного Королівства - Тименко М. М (ПЕДАГОГІЧНИЙ АЛЬМАНАХ, 2020)
Автор висвітлює основні тенденції та нововведення в шкільній освіті Великобританії. Автор описує певні фактори, що формують тенденції в освіті, зокрема, є три фактори, які впливають на освіту у Великобританії. Були проаналізовані різні офіційні документи та звіти Великобританії, описані основні результати. Департамент освіти Великобританії створив умови, за яких вплив розвитку основних тенденцій та інновацій на стандарти освіти різноманітний, що відображає різні рівні інвестицій, доступ до високоякісної широкосмугової підтримки вчителів. Інноваційна освіта та навчання орієнтовані на формування соціальної та адаптаційної готовності людини через розвиток творчости, різних форм мислення, уміння співпрацювати. Специфічними рисами інноваційної освіти є відкритість до майбутнього, здатність прогнозувати на основі постійної переоцінки цінностей, орієнтація на конструктивні дії в нових ситуаціях, що забезпечується шляхом розробки та впровадження освітніх інновацій. Основними тенденціями та інноваціями у Великобританії, описаними в статті, є масові заняття, культурне занурення, вплив на навколишнє середовище, оцінювання мистецтва, інтелекту людини, цифрової відповідальності, життєвих навичок та підготовки робочої сили, інноваційна педагогіка, обчислювальне мислення, навчання під керівництвом студентів, спільні авдиторії, що з’єднують опікунів та школи, нові технології. Освіта STEM також описана як одна з основних тенденцій шкільної освіти країн Великобританії. Автор також описує STEM предмети як центральну основу розвитку навичок у Великобританії. STEM в освіті починається з раннього розвитку математичних та наукових ідей у дошкільній освіті, які ґрунтуються на початковій та післяпочатковій освіті. Учні в первинному секторі вивчають математику до 16 років, вони можуть вибирати з різних взаємозалежних курсів науки / техніки, що дають учням не лише знання предметів, а й розвивають навички розслідування та вирішення проблем, розуміння їх застосування в реальному світі та їхній вплив на суспільство.